Een tocht gemaakt tijdens onze vakantie in Tsjechie 2005 met Laura en vriend Ricky, afstand bijna 20 kilometer door geaccidenteerd terrein.
De Brumovske Steny is een heuvelrug ten westen van het stadje Broumov. Het is de oostelijke uitloper van het Reuzengebergte, dichtbij het drukke Adrspach maar dan wel heerlijk rustig. Ook hier kun je aan de hand van wandelkaarten zelf ze route vaststellen.

plaatje plaatje

We zijn begonnen in het midden van het gebied, aan rand van de heuvels vanwaar je een goed zicht op het dal met Broumov hebt. De heuvelrug achter Broumov ligt in Polen. En ook deze wandeling begint al snel met een klauterpartij....

plaatje plaatje

plaatje plaatje

plaatje plaatje plaatje

plaatje plaatje

plaatje plaatje

En dan kom je bijzondere en wel heeeeel erg grote paddo's tegen:

plaatjeplaatje plaatje

plaatje plaatje

Na de klim- en klauterpartijen is zo'n wandeling door de weilanden best lekker. Dus tijd voor een pauze en even genieten van het uitzicht. Wandelen door de weilanden is in Tsjechie geen probleem. Prikkeldraad schijnt daar niet te worden gebruikt. We hebben zelfs routes gelopen die dwars door het korenveld gaan.... Maar bij alls geldt: Laat niet als dank...!
De tocht gaat zo meteen een ravijn in. Dat wordt enerzijds verkoeling, anderzijds weer zweten want aan het eind zullen we toch weer omhoog moeten naar ons beginpunt....

plaatje

plaatje plaatje

plaatje plaatje plaatje