Bezocht tijdens onze vakantie in 2005 met Laura en vriend Ricky. We zijn begonnen bij de zogenaamde Stenen Stad aan de noordzijde van het gebied. Hordes toeristen, bussen vol schoolkinderen, afijn....
Het gebied heeft ook zijn uniek karakter, net als Pravcicka Brana, de Cesky Ray, Sumava, de rotswanden van Tisa, de Brumovske Steny. Het grootste verschil is de enorme drukte in de Stenen Stad zelf. Het wordt rustig zodra je deze verlaat en in het grote achterliggend gebied komt. Daar tref je de Nederlandse en Tsjechische medewandelaars. De drommen Poolse, Duitse en anderssoortige toeristen lijken dan van de aardbodem verdwenen.

plaatje plaatje plaatje

plaatje plaatje plaatje

plaatje plaatje plaatje

plaatje plaatje plaatje

plaatje

plaatje plaatje plaatje

Na dit klimmetje gaan de dagjesmensen linksaf naar een "meertje" voor een boottochtje. De wandelaars gaan rechtdoor en hen staat een leuke klauterpartij te wachten. En daarna wacht een hoogveen gebiedje waar je haast geen mensen meer tegenkomt.

plaatje plaatje

plaatje plaatje

plaatje plaatje

plaatje

Wij liepen van de Stenen Stad naar Teplice en van daar min of meer de spoorbaan volgend terug naar de Stenen Stad. Het laatste deel gaat langs de (helaas drukke)weg tussen Adrspach en Broumov.

Maar er is altijd wel een of andere heilige die het een beetje in de gaten houdt....